1515

”Brexodus” fortsätter – ännu en bank väljer Frankfurt

Den japanska storbanken Mizuho väljer Frankfurt som ny EU-bas i spåren av brexit.

Det rapporterar Financial Times.

Londons finanskvarter
Londons finanskvarterBild:Matt Dunham

I ett uttalande skriver banken att man påbörjat processen med att ansöka om de tillstånd som behövs för att bedriva handel i den tyska finansstaden. Tanken är att Frankfurtfilialen ska bli centrum för Mizuhos värdepappersverksamhet inom EU.

Mizuho är långt ifrån den första japanska bank som överger London till förmån för den tyska staden. Sedan tidigare har Daiwa, Nomura och Sumitomo Mitsui meddelat att de också väljer Frankfurt som ny EU-bas.

Det mesta pekar på att även de amerikanska giganterna Goldman Sachs och Morgan Stanley rättar in sig i lämmeltåget mot Tyskland, uppger Financial Times.

Enligt en sammanställning från Bloomberg försvinner 13.400 jobb inom bank- och finanssektorn från London till följd av det brittiska utträdet. Den siffran är baserad på vad bankerna kommunicerat så här långt, och kan komma att stiga.

Och det är tydligt att det är Frankfurt som ser ut att bli den stora vinnaren. Enligt Bloombergs sammanställning kommer åtminstone 2.850 av arbetstillfällena som försvinner från London att hamna i den tyska finansstaden.    


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?