Annons

Brexitsmäll för stjärnkocken Jamie Oliver

Tv-kocken Jamie Oliver tvingas stänga sex av sina italienska restauranger i Storbritannien efter Brexit, det skriver The Guardian.

Jamie Oliver.
Jamie Oliver.Bild:TT

"Som varje restaurangägare vet, är detta en tuff marknad och efter Brexit har pressen och annat oidentifierat gjort det ännu svårare", säger Simon Blagden, chef för Jamie Oliver Restaurant Group.

Neddragningarna påverkar 120 anställda, vilket är mindre än fem procent av restaurangkedjans totala arbetsstyrka. Bolaget hoppas kunna erbjuda de drabbade alternativa jobb i andra delar av kedjan.

Jamie Oliver har idag 42 Jamie's Italian-restauranger i Storbritannien och fler än 36 stycken utanför landet.

Den välkände kocken Jamie Oliver har flera bolag, bland annat inom tv och böcker. Restaurangkedjan är dock den mest lönsamma för Oliver.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?