1515

Brexitprotest i London: Ge oss en till chans

Samtidigt som parlamentarikerna stöter och blöter Boris Johnsons brexitavtal samlas tusentals brexitmotståndare i London för en demonstrationsmarsch. Arrangemanget spås bli ett av de största någonsin i brittisk historia.

Foto:Matt Dunham
Foto:Alberto Pezzali

Budskapen på plakaten varierar, men andemeningen är tydlig: Brexit är skit. Huvudgatan Park Lane är fylld till bredden med remainers (motståndare till brexit) som kraftsamlar mot det avtal som det brittiska underhuset tar ställning till under lördagen.

Bakom demonstrationen står organisationen People's vote, som arrangerar protester sedan folkomröstningen 2016. Dess krav: Oavsett vilket utträdesavtal som EU och Storbritannien kommer fram till ska folket få tycka till.

”Jag hoppas att politikerna ger oss en chans att rösta igen. Och då finns det ingen chans att en majoritet vill lämna EU”, säger Jerry Flinn från Manchester.

Han har en ivrig förespråkare för en ny folkomröstning och har deltagit i samtliga demonstrationer som organiserats av People's vote. Om tanken på att lämna EU säger han:

”Vi är européer och vill visa att vi är européer. Min släktings flickvän är från Sverige och det är orättvist om hon ska bevaka söka tillstånd.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?