ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Brexit-notan kan landa på 50 miljarder euro

  • Storbritanniens premiärminister Theresa May. Foto: Olivier Matthys

Storleken på notan för det brittiska EU-utträdet har stötts och blötts sedan britterna röstade ja till brexit i juni 2016. Nu bryter den tyske EU-kommissionären Günther Oettinger tystnaden: Slutsumman kan landa på ett belopp i storleksordningen 50 miljarder euro, motsvarande 490 miljarder kronor, tror han.

"Den som utgår från att slutnotan för Storbritanniens utträde ur EU i mars 2019 uppgår till omkring 50 miljarder euro är inte helt ute och cyklar. Vi förväntar oss att den brittiska regeringen uppfyller sin förpliktelse och fullgör sina åtaganden", säger Oettinger i en intervju med Welt am Sonntag.

Enligt energikommissionären upphör inte Londonregeringens skyldigheter per utträdesdagen. EU räknar med fortsatta överföringar i ytterligare fyra år, säger han.

"London måste fortsätta betala till EU fram till 2023. Kostnaden för överenskomna men ännu inte betalda projekt måste regleras, och till det ska läggas långsiktiga pensionsförpliktelser för EU-tjänstemän."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer