Annons

Brexit: Hoppet sjunker om snabb förhandlingslösning

"Vi gör framsteg", betonar både EU och Storbritannien efter veckans runda av brexitöverläggningar i Bryssel. Fast ännu har man inte nått tillräckligt långt för att kunna inleda diskussioner om framtida relation.

Theresa May och Michel Barnier
Theresa May och Michel BarnierBild:AP/Thierry Monasse

"Vi gör avgörande steg framåt, hävdar brexitminister David Davis på presskonferensen efter veckans diskussioner i Bryssel och nämner alla de tre huvudfrågorna: medborgarnas rättigheter, den ekonomiska uppgörelsen och Irland/Nordirland.

"Det är sant att vi har olika åsikter, men med fortsatt arbete och kreativitet är jag säker på att vi kommer att komma vidare. Vi vill båda frodas, sida vid sida. Jag lämnar Bryssel med optimism", säger David Davis, som anser att premiärminister Theresa Mays tal i Florens i förra veckan öppnat upp för den här veckans framgångar.

"Premiärministerns tal har skapat en ny dynamik i våra förhandlingar", konstaterar även EU:s Michel Barnier.

Han slår samtidigt fast att man ännu inte kunnat enas om synen på EU-domstolens roll för att garantera EU-medborgarnas framtida rättigheter i Storbritannien.

"Det här är en stötesten för EU", fastslår han.

Barnier efterlyser också mer klarhet kring vilka EU-åtaganden Storbritannien egentligen är villigt att betala för.

"För EU är det viktigt att alla åtaganden som gjorts av de 28 medlemsländer betalas av 28 medlemsländer".

Barnier noterar samtidigt att man ännu inte nått till de "tillräckliga framsteg" i själva skilsmässoförhandlingarna som krävs för att kunna börja diskutera parternas framtida relation, om till exempel handelsregler.

"Vi har haft en konstruktiv vecka, ja. Men vi är ännu inte där för att nå "tillräckliga framsteg", säger Barnier, som ändå inte vill ge upp tanken på att nå dit.

"Jag hoppas att den nya dynamiken, skapad av premiärminister Mays tal i Florens, kommer att fortsätta influera vårt arbete", fortsätter han.

Nästa förhandlingsrunda — den femte — ska inledas redan den 9 oktober. EU-ledarna ska därefter på sitt toppmöte den 18—19 oktober ta ställning till om framtidsförhandlingarna kan inledas redan nu.


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?