Annons

Breda börsuppgångar – skandalbolag rasar vidare

Samtidigt som Stockholmsbörsen håller stängt för midsommar noteras breda uppgångar i såväl Norden som Europa.

Foto:Michael Probst

I Norden så tar Köpenhamnsbörsen täten. OMXC20 stiger 1,2 procent i den inledande midsommarhandeln. I topp stoltserar läkemedelsbolagen Ambu och Novo Nordisk som stiger 2,4 respektive 2,1 procent. Därmed noteras Ambu upp över 100 procent under året.

På Oslobörsen är OBX upp 0,5 procent i den inledande handeln samtidigt som Helsingforsbörsen likt Stockholmsbörsen håller stängt.

Även på den europeiska kontinenten pekar pilarna uppåt. Samlingsindexet Stoxx 600 stiger 0,6 procent. I Frankfurt avancerar DAX-indexet 0,6 procent. Den pressade flygjätten Lufthansa handlas upp 3,4 procent samtidigt som Wirecard rasar vidare med över 30 procent efter sin bokföringsskandal. ”Wirecard är kort sagt en bluff”, skriver Di:s Richard Bråse i en analys.

I Paris stiger CAC 40 0,7 procent och i London lyfter FTSE 100 0,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?