1515

Bravidas nya giv: Alla leveranser ska ske med cykel eller elsparkcykel

Service- och installationsföretaget Bravida satsar på helt fossilfria leveranser i flera storstäder, däribland Stockholm, och sker antingen med cykel, elsparkcykel eller till fots.

Foto:Bravida

Konceptet, som döpts till Greenhub, lanserade redan i fjol i Norge och utökas nu till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors. Bolagets centrala placering i städerna möjliggör att en stor del av bolagets tjänster kan levereras med cyklar, elsparkcyklar och till fots. Tidigare skedde även lokala leveranser med bil, skriver bolaget i ett pressmeddelande

Bravida BRAV +1,72% Dagens utveckling som främst sysslar med att serva fastigheter menar att Greenhub utöver att minska bolagets utsläpp också kommer att bidra till bättre leveranstider genom att bolagets personal slipper sitta i bilköer och leta parkeringsplats.

”Vi tror vi att merparten av våra serviceleveranser i stadskärnorna i storstäderna i framtiden definitivt kommer att levereras i fossilfri form. Vi är också övertygade om att de sammanvägda fördelarna, det vill säga såväl miljöbesparingar som det faktum att det kommer att bli snabbare och effektivare service i stadskärnorna gör att intresset är stort. Såväl från kunder som från anställda”, säger Mattias Johansson, Bravidas vd och koncernchef, i en kommentar till Dagens Industri.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?