Bråttom om du vill ha skattepengarna till påsk

I dag är det sista chansen att ordna en digital brevlåda om du ska hinna få dina skattepengar till påsk.

Bild:TT

I år är det möjligt att få ut sin skatteåterbäring redan till påsk. Men då krävs det att du skaffar dig en digital brevlåda på Skatteverkets sajt. På så sätt kan du få din deklaration skickad till den digitala brevlådan, och om du inte har några ändringar landar dina skattepengar på ditt konto lagom till påskhelgen.

Att ordna en digital brevlåda hos Skatteverket är enkelt. Men det krävs att du gör det senast i dag om du vill ha dina pengar till påsk.

Den digitala brevlådan fixar man via Skatteverkets sajt. Det finns tre olika varianter efter just ditt behov.

På Skatteverket har man märkt ett ökat intresse för de digitala brevlådorna.

”I fjol var det runt 300.000 som var anslutna till digital brevlåda, och den siffran byggdes upp under flera år. I dag har 1,1 miljoner svenskar registrerat sig och anledningen är så klart det här att man kan få tillbaka pengar tidigare”, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket till Expressen.

För att få dina pengar till påsk måste du förutom den digitala brevlådan ha anmält ett bankkonto dit dina skattepengar kan betalas ut.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?