Brasilianska energijätten Eletrobras på väg att privatiseras

Brasiliens och Latinamerikas största energiföretag, Eletrobras, har fått tummen upp för en privatisering. 

Det uppger en regeringstjänsteman som säger att president Michel Temer har undertecknat ett dokument som möjliggör detta, rapporterar Bloomberg News.

Eletrobras finns redan på börsen där bolaget har en minoritetspost tillgänglig för handel. Kontrollerande ägare är fortfarande den brasilianska staten med 67 procent.

Men nu siktar alltså regeringen att röra om i energisektorn genom att erbjuda hela Eletrobras till offentligheten.

Processen uppges enligt det brasilianska energiministeriet komma att även skapa förutsättningar för försäljningen av Eletrobras skuldsatta distributionsenheter.

På Sao Paulo-börsen reagerade Eletrobras positivt på uppgifterna och steg med som mest 5,5 procent.

I Brasilien är sju av tio invånare emot en privatisering av statsägda företag, visar en opinionsundersökning från Datafolha.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?