Branschorganisation: ”Ett styrkebesked”

Fordonskomponentgruppen med vd Fredrik Sidahl ställer sig positiva till det eventuella samarbetet mellan fordonstillverkarna Geely Automobile och Volvo Cars.

Foto:Jack Mikrut

Fordonskomponentgruppen, FKG, branschorganisationen för skandinaviska leverantörer till fordonsindustrin, välkomnar beskedet att Volvo Cars fusioneras med Geely Automobile.

”Det är naturligtvis i grunden bra för oss, ett styrkebesked. Det öppnar upp ytterligare en möjlighet för oss i Sverige att nå ut bättre på den internationella marknaden”, säger Fredrik Sidahl, vd för FKG. 

Framför allt tror Fredrik Sidahl att en sammanslagning skulle förenkla för FKG:s medlemmar. 

”Om inköpsstrukturen och logistikkedjan blir gemensam skulle det göra det enklare för oss.” 

Samarbetet ligger också i linje med hela branschens utveckling, tycker Fredrik Sidahl. 

”Leverantörer slår ihop sig hela tiden för att skapa starkare erbjudande. Vi har dessutom ett jättearbete framför oss med att utveckla en fossilfri typ av mobilitet med elektrisk drift. Därför gör man en gemensam sak i sina utvecklingskedjor.”

Kan sammanslagningen innebära några risker för era medlemmar?
”Nej, jag har svårt att se vad det skulle vara. I dagsläget är vi redan leverantörer till dem båda”, säger Fredrik Sidahl. 

Bilkedjan Bilia upplever inte att Volvo Cars framtida samarbete är en återförsäljarfråga. 

”Det är inte riktigt vår fråga men vi ser inte det här som något direkt problem. Om det skulle bli av kan det leda till fler möjligheter och mer tryck i affärerna”, säger Anders Rydheimer, marknads- och kommunikationschef för Biliakoncernen. 

”Vi tycker dock att oavsett i vilken form Volvobilarna kommer ut, så är vår uppgift att säkerställa att våra kunder blir nöjda och glada”, fortsätter Anders Rydheimer. 

Di har kontaktat Volvohandlarföreningen och branschorganisationen Bil Sweden. Båda avböjer att kommentera pressmeddelandet. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?