ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Volvo Cars samgående med Geely

Branschorganisation: ”Ett styrkebesked”

Fordonskomponentgruppen med vd Fredrik Sidahl ställer sig positiva till det eventuella samarbetet mellan fordonstillverkarna Geely Automobile och Volvo Cars.

Fordonskomponentgruppen, FKG, branschorganisationen för skandinaviska leverantörer till fordonsindustrin, välkomnar beskedet att Volvo Cars fusioneras med Geely Automobile.

”Det är naturligtvis i grunden bra för oss, ett styrkebesked. Det öppnar upp ytterligare en möjlighet för oss i Sverige att nå ut bättre på den internationella marknaden”, säger Fredrik Sidahl, vd för FKG. 

Framför allt tror Fredrik Sidahl att en sammanslagning skulle förenkla för FKG:s medlemmar. 

”Om inköpsstrukturen och logistikkedjan blir gemensam skulle det göra det enklare för oss.” 

Samarbetet ligger också i linje med hela branschens utveckling, tycker Fredrik Sidahl. 

”Leverantörer slår ihop sig hela tiden för att skapa starkare erbjudande. Vi har dessutom ett jättearbete framför oss med att utveckla en fossilfri typ av mobilitet med elektrisk drift. Därför gör man en gemensam sak i sina utvecklingskedjor.”

Kan sammanslagningen innebära några risker för era medlemmar?
”Nej, jag har svårt att se vad det skulle vara. I dagsläget är vi redan leverantörer till dem båda”, säger Fredrik Sidahl. 

Bilkedjan Bilia upplever inte att Volvo Cars framtida samarbete är en återförsäljarfråga. 

”Det är inte riktigt vår fråga men vi ser inte det här som något direkt problem. Om det skulle bli av kan det leda till fler möjligheter och mer tryck i affärerna”, säger Anders Rydheimer, marknads- och kommunikationschef för Biliakoncernen. 

”Vi tycker dock att oavsett i vilken form Volvobilarna kommer ut, så är vår uppgift att säkerställa att våra kunder blir nöjda och glada”, fortsätter Anders Rydheimer. 

Di har kontaktat Volvohandlarföreningen och branschorganisationen Bil Sweden. Båda avböjer att kommentera pressmeddelandet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer