ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bränder rasar på flera håll i landet

Varmt vårväder och torra marker gör att det just nu härjar flera bränder i landet. Bara i Småland har räddningstjänsten bekämpat minst fem bränder under måndagen.

Värst verkar en brand i trakterna av Gislaved vara. Räddningspersonalen har lyckats ta sig runt branden, men det är fortfarande oklart hur stort område det är som brinner.

”Vi har ringat in den med slang och har även börjat vattenbomba med helikopter”, säger Jonas Petri, räddningschef i beredskap.

Mellan 50 och 60 personer arbetar med att bekämpa branden, som startade tidigare under annandag påsk.

Boende i närheten uppmanas att stänga fönster och ventilation, rapporterar P4 Jönköping , men det fanns på måndagseftermiddagen inga planer på att utrymma området.

Sedan påskdagskvällen har inte mindre än tre bränder härjat i Gislavedsområdet. Räddningstjänsten kan inte se någon naturlig förklaring till bränderna, varför polisen nu utreder om de kan vara anlagda.

Förutom i Gislaved har det i Småland även brunnit i bland annat Ruda, Fliseryd och Långemåla. Precis som i Gislaved finns det misstankar om att branden i Ruda kan vara anlagd. Åtminstone en av bränderna, den i Långemåla, är släckt.

I Skåne brinner ett tusen kvadratmeter stort område i närheten av sjön Raslången i Kristianstad kommun. Där har räddningstjänsten fått ta hjälp av båtar för att komma runt branden.

Det är väldigt torrt i markerna just nu och Jonas Petri vid räddningstjänsten i Gislaved utesluter inte att ett eldningsförbud införs i kommunen under de kommande dagarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer