Annons

Branden på Cementa släckt – påverkar inte produktionen

Branden på Cementas anläggning i Slite har nu släckts. Den ska inte ha påverkat produktionen, uppger kommunikationschefen Emma Sjöberg för Di.

”Det här är en liten del av all den bränslevolym vi har”, säger hon.

Cementas anläggning ligger vid hamnen i Slite på Gotland.
Cementas anläggning ligger vid hamnen i Slite på Gotland.Foto:Karl Melander/TT

Det första larmet om branden vid cementfabriken i Slite på Gotland kom in klockan 01:46 natten mot lördag.

”Släckningsarbete pågick under natten och branden är nu under kontroll”, säger Emma Sjöberg, kommunikationschef på Cementa, till Di vid 11-tiden på lördagsförmiddagen.

Vid halv två-tiden på lördagseftermiddagen rapporterar TT att branden släckts.

”Det är ingen brand längre. Vi är på plats med en station och ett befäl. Vid 14-tiden ska vi ha överlämnade till Cementa”, säger ledningsoperatören vid räddningstjänsten till TT.

Enligt Emma Sjöberg är det ett bränslelager som har brunnit, och skadorna kommer inte att påverka produktionen framöver.

”Det här är en liten del av all den bränslevolym vi har, så nej, det här är ingenting som påverkar produktionen”, säger Emma Sjöberg.

Slitefabriken tillverkar varje dygn cirka 7.000 ton cement, och ett produktionsstopp riskerar att få stora konsekvenser för inte minst byggindustrin. Den risken aktualiserades när Mark- och miljööverdomstolen förra året avvisade Cementas ansökan om förnyat tillstånd att bryta kalksten i de befintliga täkterna i Slite, vilket Cementa beskrev som ”krisläge för svensk cementförsörjning”.

Frågan om Cementas kalkstensbrytning har därefter bollats runt i olika instanser, med tillfälliga ingripanden från regeringen som beviljat förlängt tillstånd till den 31 december 202. I våras lämnade bolaget in en ny ansökan som återigen fick kritik av tunga myndigheter. En ny dom från Mark- och miljödomstolen väntas i slutet av 2022.

Innehåll från Consafe LogisticsAnnons

Minska klimatbelastningen med hållbara lagerlösningar

Vi beställer mer online. Vi lägger mindre ordrar, men oftare. Detta leder till fler transporter och till en hög negativ miljöpåverkan.

– Därför måste distributionskedjorna öka sitt fokus på att bli mer hållbara, annars kommer vi aldrig nå de globala målen, säger Mikael Brorsson, produktchef på Consafe Logistics.

I vårt moderna konsumtionssamhälle är distributionskedjorna under konstant press. Företagen ska leverera allt större volymer, i allt snabbare takt. Under de senaste åren har vi alla dessutom blivit varse om hur snabbt allt kan förändras; pandemi, krig, energipriser, inflation och nu även en lågkonjunktur runt hörnet. 

Trots detta förväntar sig konsumenter fortfarande ett stort utbud av varor, tillgänglighet dygnet runt och leverans med korta ledtider. Det leder till hög miljöpåverkan. Hur ska företag kunna leva upp till konsumenternas efterfrågan men samtidigt minska sitt miljöavtryck? 

Hur kan du göra lagret mer hållbart och miljövänligt

Begreppet hållbarhet har tre dimensioner; ekonomiska, miljömässiga och sociala. I ett lager innebär detta att man uppnår mer med mindre resurser. Därigenom bibehålls lönsamheten samtidigt som miljöavtrycket minskar. Det innebär också att teknik och optimering förbättrar arbetsmiljön och främjar inkludering bland lagerpersonalen.  

Ett väl optimerat lager är nyckeln till att minska miljöavtrycket och bli mer hållbar inom transport- och logistiksektorn. –Gällande lagerhantering så sparar man både tid och körsträckor med hjälp av optimerade processer, menar Mikael. 

5 sätt ett Warehouse Management System (WMS) kan förbättra hållbarheten i lagret

1. Placering av varor efter hur efterfrågade de är ökar plockeffektiviteten. De mest populära produkterna ligger närmast, mindre populära placeras längre bort i lagret. 

2. Genom AI-funktionaliteter anpassas förpackningen till produktens storlek.  På så sätt minskas onödig luft i paketen och fyllnadsgraden i transporterna ökar.

3. Med AI-funktionaliteter som beräknar de kortaste plockvägarna på lagret minskar transportsträckorna. Detta sparar både energi samt minskar slitaget på lastbilar och truckar. Många företag kan härigenom minska sina plockrundor med upp till 20 procent  

4. Algoritmer som kartlägger kundens inköpsmönster underlättar packning av flera produkter i samma leveranslåda  

5. Smart scanning och extra verifiering under plockning minskar plockfel, vilket bidrar till att minska onödiga returstransporter.

 

Vikten av att ha rätt WMS

Med rätt lagerhanteringssystem sparar företag kostnader, får förbättrad arbetsmiljö och klimatet gör också stora vinster. Mikael berättar att de brukar räkna med att Consafe Logistics egna system Astro WMS ® reducerar plockrutten med 20 procent. 

– Antalet rader som plockas varje timme ökar med 30 procent. En kund med 10 lager minskade till exempel sina koldioxidutsläpp med 87 ton per år och enhet.  

Forskning och utveckling 

Consafe Logistics återinvesterar ca 13 procent av företagets årliga omsättning i vidareutveckling av sitt warehouse managementsystem. 

–Vi erbjuder marknadens mest uppdaterade och intuitiva system. Det ska vara lätt för kunden att göra rätt, avslutar Mikael.

Om Consafe Logistics

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av lagerhanteringssystem. Vi levererar tillförlitliga, flexibla och smarta lösningar som skapar konkurrensfördelar för våra kunder över hela världen. Consafe Logistics Group har 450+ anställda som stödjer våra globala kunder från sex europeiska länder - Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Polen och Sverige. Huvudkontoret ligger i Lund, Sverige.  

Läs mer och ladda ned Consafe Logistics Hållbarhets rapport här

Läs mer på www.consafelogistics.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Consafe Logistics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera