Hoppa till innehållet

Annons

Braincool tar ”stororder”

Spotlight-listade Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, tar en order på sju Iqool-system från ett sjukhus i Kalifornien i USA. Bolaget beskriver det som sin största order någonsin.

Beställaren är ett sjukhus inom HCA Healthcare som enligt Braincool BRAIN +4,35% Dagens utveckling har totalt 186 sjukhus i 21 delstater i USA. Efter denna order har Braincool nu fem av dessa sjukhus på kundlistan med totalt 17 system.

Det uppges inget ordervärde för det som bolaget beskriver som sin största order någonsin. Men tidigare i januari togs en order på fyra system där ordervärdet uppgick till ”över en miljon kronor”. I en tidigare kommunicerad order uppgavs ordervärdet för två system till 60.000 dollar, motsvarande drygt 280.000 kronor styck.

Leverans och installation av systemen kommer att ske under det första kvartalet i år.

Hittills i år är aktien ned 6,7 procent. De senaste tolv månaderna är aktien ned nära 13 procent. Börsvärdet uppgår till drygt 450 miljoner kronor.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera