Annons

Braincool tar order på 10 behandlingar i Tyskland

Braincool har fått en första order om 10 behandlingar med produkten Rhinochill av St. Josefskrankenhaus i Tyskland. 

"Ordern grundas på ett beslut i regionen att samtliga VF/VT hjärtstoppspatienter skall kylbehandlas redan i ambulansen (samt sedan vidare på akut- och intensivvårdsavdelning på sjukhus)", skriver Braincool i pressmeddelandet.

Rhinochill är en bärbar, batteridriven och icke-invasiv produkt för snabb och tidig medicinsk kylning vid stroke och hjärtstopp. 

Under augusti månad har Braincool även erhållit order på, samt levererat och fakturerat, ytterligare 40 patientbehandlingar av sjukhusen i Essen, Darmstadt och Universitetssjukhuset i Freiburg, inom ramen för bolagets projekt att etablera produkten inom kranskärlsröntgen. 

Ordervärde per behandling ligger mellan 6.000 och 10.000 kronor per behandling beroende på behandlingstid och konfiguration.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?