1515
Annons

Braincool minskar rörelseförlusten i första kvartalet

Braincool redovisar ett resultat efter skatt på -7,1 miljoner kronor (-11,7) i det första kvartalet 2021.

Omsättningen sjönk till 1,6 miljoner kronor (2,1).

”Bolaget har påverkats av covid-19 krisen men vår ambition är att gå stärkta ur den. Målet är att erhålla De Novo 510 marknadsgodkännande under 2021 både för Cooral System och Rhinochill”, skriver Martin Waleij i vd-ordet av rapporten.

Vid utgången av rapportperioden hade Braincool likvida medel om 4,9 miljoner kronor.


Stigande omsättning och sjunkande resultat för Klimator

Klimator, specialiserat på vägklimatologi, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2021 på -3,0 miljoner kronor (-0,4). 

De totala intäkterna steg till 5,0 miljoner kronor (3,8), varav nettoomsättningen ökade till 4,4 miljoner kronor (2,3).

Bolagets intäkter från Winter Maintenance är säsongsbetonad. Information sker under de månader då mjukvaran används, det vill säga under perioden oktober–april.

Rörelseresultatet under första kvartalet sjönk till -3,0 miljoner kronor (-0,4).

”Det första kvartalet 2021 har fortsatt präglats av en mycket hög aktivitet även om vi hade önskat fler avslut”, skriver avgående vd Torbjörn Gustavsson i delårsrapporten.

”Inom affärsområdet Winter Maintenance pågår just nu upphandlingar inför nästa vintersäsong och vi upplever ett starkt intresse för vår tjänst Road Status Information. Vi har lämnat ett flertal offerter inom såväl befintliga regioner som i nya länder, däribland Ryssland”, uppger Klimator-chefen.

”Inom Automotive för vi som tidigare nämnts ett stort antal dialoger med såväl fordonstillverkare, tier 1-leverantörer och andra teknikföretag inom sektorn”, fortsätter Torbjörn Gistavsson som uppger att hela Automotive-industrin präglas av mycket långa ledtider, vilket stundtals kan vara frustrerande.

”Våra motparter inom Automotive är större globala företag med mer hierarkiska beslutsprocesser vilket gör att nya projekt ska processas i flera led innan ett slutligt beslut om att ingå avtal fattas. Det är dock positivt för oss att större aktörer tar kontakt med oss utifrån ett problem de behöver lösa snarare än att vi ska sälja in vår teknik genom kall försäljning”, skriver han.

För ett par veckor sedan meddelade Klimator att vd Torbjörn Gustavsson kommer att efterträdas av Patrik Simson senast den 10 november.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?