Braincool minskar förlusten

Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, hade under det tredje kvartalet 2020 rörelseintäkter om 5,5 miljoner kronor (3,8). Nettoresultatet blev -7,1 miljoner kronor (-12,1).

Foto:Pressbild från braincool

Braincool har under det tredje kvartalet fortsatt utvecklas enligt plan och vi har tagit flera viktiga steg i kommersialiseringen av bolagets produkter. Bolagets omsättning ökar mot föregående år under en turbulent tid”, skriver vd Martin Waleij i rapporten. 

Covid-19-krisen har påverkat Braincool på flera områden. Svårigheter att genomföra utbildningar och försäljningsmöten har påverkat tillväxten, skriver bolaget, och pekar vidare på att förseningar i kontakter med regulatoriska myndigheter i framför allt Asien samt en allmän osäkerhet på finansmarknaden är några av de effekter som påverkat verksamheten.

Den stora händelsen under kvartalet var enligt bolaget presentationen i slutet av september av den nordiska kliniska studien med 182 blodcancerpatienter som behandlats med Cooral System, vid Europas största och mest prestigefyllda cancermöte, ESMO 2020 i Madrid (European Society for Medical Oncology).

”Resultaten från den randomiserade kliniska studien visade att kylning med Cooral System eller is var lika effektiva när det gäller att förebygga uppkomsten av svår OM (oral mukosit) vid behandling av patienter med myelom eller lymfon (benmärgscancer eller lymfkörtelcancer). Vid en närmare analys av de patienter som enbart hade lymfom visade det sig att användning av Cooral System var betydligt effektivare jämfört med is”, skriver Martin Waleij. 

Braincool lyfter fram att positiva faktorer under kvartalet har varit intresset för att temperatur-behandla covid-19 patienter med hög feber, vilket förväntas öka patientunderlaget för temperaturbehandling av patienter med neurologisk feber samt patienter med akut lungsvikt. Bolaget har även erhållit ett ”prestigefullt” EU-bidrag om 3,5 miljoner kronor för vidareutveckling av temperaturreglering för att stödja behandling av covid-19, noterar vd:n vidare. 


Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?