1515
Annons

Boule Diagnostics investerar 50 miljoner i diagnostikbolag

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har ingått ett strategiskt partnerskap och kommer att investera 5 miljoner euro i diagnostikbolaget Biosurfit. Partnerskapet sker i enlighet med den fastlagda strategin att bredda produktportföljen. De framgår av ett pressmeddelande.

Biosurfit är ett Portugalbaserat bolag som utvecklar och tillverkar produkten spinit, ett system för patientnära diagnostik inom hematologi, immunologi och klinisk kemi. Spinit-systemet är i dag CE-märkt för CRP, infektion, HbA1c, diabetesövervakning, och blodcellräkning, hematologi. Ytterligare diagnostiska parametrar kommer lanseras under de närmsta åren.

Partnerskapet omfattar i första skedet ett globalt distributionssamarbete i vilket försäljningen kommer gå igenom Boules organisation och distributörskanaler i flertalet länder. Vidare kommer partnerskapet fördjupas över tid till att inkludera gemensam produktutveckling samt samarbete inom produktion och upphandlingar.

Biosurfit tar in totalt 10 miljoner euro i nytt kapital för att finansiera sin kommersiella expansionsfas och Boule kommer initialt att förvärva aktier i Biosurfit motsvarande 24,99 procent av aktiekapitalet och antalet röster mot en investering om 5 miljoner euro. Den portugisiska medfinansieringsfonden 200m kommer att investera ytterligare 5 miljoner euro. 

Boule har under tiden fram till slutet av 2021 möjligheten att förvärva 200ms andel om 24,99 procent för 5 miljoner euro plus ränta. Boule har under 2022 möjligheten att förvärva resterande aktier i Biosurfit, vilket ger Boule möjligheten till ett 100 procentigt ägande av Biosurfit. Värderingen av befintliga investerares aktier kommer baseras på Biosurfits prestationer under 2021 och kommer att beräknas enligt en förutbestämd multipelvärderingsformel.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?