Annons

Botten är nådd för flygresandet

Det svenska flygresandet fortsätter på en väldigt låg nivå. Under maj reste 98 procent färre personer via Swedavias flygplatser jämfört med samma månad förra året. Minskningen beror på coronapandemin och var lika kraftig under april.

Tomt på Malmö Airport.
Tomt på Malmö Airport.Foto:Johan Nilsson/TT

”Den dramatiska nedgången i flygresandet fortsatte för andra månaden i följd i maj och flera av våra flygplatser saknade i princip helt kommersiell flygtrafik”, säger Jonas Abrahamsson, vd på statliga flygplatsbolaget Swedavia, i ett pressmeddelande.

Under maj reste cirka 80.000 personer via flygplatserna, men det finns anledning att vänta sig en ökning framöver, även om den beräknas bli blygsam.

”I takt med att reserestriktioner nu lättar i Sverige och resten av EU ser vi tidiga tecken på återstart och att flygbolagen planerar för en försiktig ökning av trafiken”, säger Jonas Abrahamsson.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?