Annons

Botoxtillverkaren Allergan bötfälls i USA

Den amerikanska finansinspektionen, SEC, bötfäller läkemedelsjätten Allergan med 15 miljoner dollar.

Orsaken är att bolaget inte följt informationsreglerna i samband med ett uppköpsbud, rapporterar Wall Street Journal.

Allergan erkänner att de överträtt informationsreglerna i samband med det fientliga uppköpsbud från Valeant Pharmaceuticals, uppger SEC.

Allergan var inte tillräckligt snabba med att gå ut med förhandlingar med Actavis som de fört med det som ansetts som en vänligare fusionspartner än Valeant. Till slut så lade Actavis ett högre bud.

Allergan är mest känd för att tillverka Botox som används mot rynkor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?