ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bostadsutvecklaren säljer bostäder för 10.000 kr/kvm

  • Foto: TT

Bostadsutvecklaren Well Fastigheter väljer att satsa på en finansieringsmodell där föreningen står för den största andelen av lånet. ”Vi kallar vårt upplägg Brf 2.0. Jag tror vi kommer att se denna föreningsform växa kraftigt”, säger Well Fastigheters grundare Christofer Carlsson, till Fastighetsvärlden.

När Bostadsutvecklaren Well Fastigheter ska sälja sina 117 lägenheter vid Väsjön i Sollentuna ska de satsa på en ovanlig finansieringsmodell. Föreningen lånar upp till 88 procent medan köparen motsvarade andel ligger på 12 procent av fastighetens värde. För lägenhetsköpare i Väsjöfallet innebär det en fast insats på omkring 10.000 kronor per kvadratmeter. Det rapporterar Fastighetsvärlden.

En mer vanlig finansieringsmodell är i princip det omvända, att föreningen lånar 20 procent medan köparen kan låna upp till 85 procent av priset.

”Vi kallar vårt upplägg Brf 2.0. Jag tror vi kommer att se denna föreningsform växa kraftigt, och majoriteten av all nyproduktion kommer styras över då behovet av denna typ av bostad är större än både hyresrätten och den klassiska bostadsrätten vi ser idag”, säger Well Fastigheters grundare Christofer Carlsson, till Fastighetsvärlden.

Tanken med finansieringen är att göra det lättare för låg- och medelinkomsttagare att komma in på bostadsmarknaden. För föreningen innebär lånet en räntebindning på 20 till 30 år och en årlig amortering på en procent.

Bostadsutvecklaren ska ha stora institutionella investerare bakom sig, det uppger Well Fastigheter till Fastighetsvärlden. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies