Annons

Bostadsutvecklare säljer fastighet för 166 miljoner kronor

Hyresbostadsutvecklaren Magnolia Bostad har ingått avtal om försäljning av en fastighet i Örnsberg söder om Stockholms city. Genova Property Group köper fastigheten i en bolagsaffär till ett underliggande värde om 166 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillträdet är planerat till slutet av första kvartalet 2018. Fastigheten är fullt uthyrd till Stockholm Stad och i början av 2018 förlängdes hyresavtalet med 6,5 år till 2024. I lokalerna bedriver Stockholm Stad skolverksamhet.

"Fastigheten förvärvades 2013 och hyrdes ut tillfälligt medan en planändring utvärderats. I och med Stockholms Stads önskan om att förlänga avtalet togs ett naturligt beslut att avyttra fastigheten" säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad MAG -2,69% Dagens utveckling ", i en kommentar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?