Annons

Bostadsministern vill se sänkt reavinstskatt

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill sänka reavinstskatten vid försäljning av bostäder. Det säger han till Dagens Nyheter.

Peter Eriksson.
Peter Eriksson.Bild:TT

Äldre har gott om plats medan unga och familjer ofta har det trångt. För att få ökad rörlighet på bostadsmarknaden vill bostadsminister Peter Eriksson se en rejäl sänkning av reavinstskatten som han i en intervju med DN kallar för det ”största bekymret på skatteområdet” just nu.

”Den har minskat rörligheten och motverkar ett mer effektivt användande av befintliga bostäder”, säger han till Dagens Nyheter.

Han vill inte ange någon gräns för hur stor sänkningen bör vara men säger:

”Rejält ned i varje fall. Jag tror att den var 16 procent innan borgarna tillträdde och nu är den 22 procent. Det har gjort en skillnad. En rejäl minskning vore väldigt bra”, säger Peter Eriksson till DN.

Köpa bostad? Jämför olika bolån här (extern tjänst)

Bostadsministern vill gärna se en bred parlamentarisk uppgörelse om bostadsmarknaden.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?