ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bostadsministern: Investeringsstödet kommer tillbaka

  • Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Regeringen ska återinföra det omdiskuterade investeringsstödet för hyresrätter och studentbostäder redan i vårens budget. Det säger finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) i Ekots lördagsintervju.

Investeringsstödet för hyresrätter infördes av den dåvarande S- och MP-regeringen 2017. Det statliga stödet till nya bostäder har varit hårt kritiserat av både den borgerliga oppositionen och byggbranschen. 

Intresset för att söka stödet var till en början lågt men har ökat successivt och hittills har 20.000 hyresrätter beviljats investeringsstöd, som bland annat ställer krav på rimliga hyresnivåer.

I övergångsregeringens budgetproposition ville man vika högst 4,5 miljarder till investeringsstödet för tidsperioden 2020-2022. Men den M/KD-budget som riksdagen röstade igenom i höstas gav inga pengar till stödet. 

Nu säger Per Bolund att regeringen åter ska avsätta pengar för att byggandet av hyresrätter ska stimuleras. Förslaget läggs fram i vårändringsbudgeten i april. 

Per Bolund fick också frågan om han är nöjd med hur Finansinspektionen skött tillsynen av Nordea och Swedbank som anklagas för penningtvätt.

”Jag ska inte säga att det inte finns förbättringsmöjligheter”, säger Per Bolund. 

”Det tror jag det gör.”

Han öppnar också för att ge Finansinspektionen mer resurser.

”De har fått resurser historiskt och jag vet att de ska komma in med begäran om mer som vi kommer ta upp när vi ska besluta om budgeten”, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer