1515
Annons

Bostadsmäklare vill slippa jobba söndagar

Lägenhetsvisningar och söndagar är en klassisk kombination.

Kanske inte så länge till.

I Norge har man delvis slopat söndagsvisningar och nu vill svenska mäklare följa i samma spår.

Foto:Jesper Frisk

Bakgrunden är en pågående debatt i Norge kring att minska antalet söndagsvisningar, bland annat i Osloområdet. I december enades också flera stora mäklarfirmor om begränsningar, rapporterar norska sajten E24 medan man bland annat i Trondheim har valt att stryka söndagsvisningar helt.

På initiativ från Norge har nu det svenska mäklarsamfundet gjort en enkät bland sina medlemmar. Inte helt överraskande finns det en majoritet som vill se en förändring. Sex av tio mäklare vill se färre söndagsvisningar.

Mäklarsamfundets vd Björn Wellhagen vill nu lyfta frågan i samband med nästa branschråd som äger rum i mitten av mars.

”Det är uppenbart att det finns ett stort intresse från våra medlemmar för detta ungefär på samma sätt som det tidigare diskuterats provisionslöner kontra fast baslön. Vi kan inte styra över arbetstider, däremot kan vi ta upp frågan till debatt”, säger han till TT.

Mäklarsamfundet har också i tidigare undersökningar sett hur medlemmar anser att just arbetstiderna är en försvårande faktor.

”Många uppger att de vill sluta är för att det är svårt att kombinera familjeliv. När du är i 30–40-årsåldern och får småbarn är det svårt att få ihop det.”

32-åriga Ellen Ingman, mäklare vid Bjurfors kan relatera till problemen – såväl för egen del som franchisetagare för kontoret på Södermalm i Stockholm.

En snabb huvudräkning visade att hon jobbade mellan 35–40 helger totalt under 2019.

”Min särbo bor i Halmstad vilket betyder att jag varit i Halmstad kanske fyra gånger under året medan han i stället fått åka till Stockholm då jag måste vara tillbaka till just söndagarna. Sedan har jag aldrig tidigare haft ett jobb där jag inte jobbat helger så för mig var det inte så stor skillnad”, berättar hon.

”Däremot märks en skillnad för medarbetare som tidigare haft kontorsjobb eller jobbat inom industrin. För dem är det heligt att sluta klockan 17, man jobbar inte helg och då blir det en större omställning.”

Mäklaryrket har samtidigt under senare år utvecklats till att bli allt mer jämlikt och enligt Mäklarsamfundet med numera en svag övervikt, 54 procent män mot 46 procent kvinnor. Ellen Ingman påpekar att just arbetsförutsättningarna kan bli ett problem för kvinnor i branschen:

”Jag driver det här kontoret sedan 1,5 år tillbaka och föräldraskap är något man reflekterar över. Det blir generellt sett många gånger så att kvinnor i detta yrke kan hamna i den klassiska ”kvinnofällan” och inte kan fortsätta med det man vill för att det tar för mycket tid från familjelivet, vilket irriterar och gör mig ledsen. Personligen tänker jag också kring detta även om vi inte planerar att skaffa barn just nu.”

Lösningen för de anställda har varit möjlighet att kunna arbeta hemifrån och Ellen Ingman ser även ledighet på fredagar som ett alternativ.

TT: Men hur realistiskt tror du att slopade söndagsvisningar är?

”När folk vill köpa innan visning kan man nästan komma loss vilken tid som helst. Söndagsvisningar började nog som en konkurrensfördel men är du verkligen intresserad av ett objekt så kan du komma loss. En idé vore till exempel två kvällsvisningar på vardagar kombinerat med en lunchvisning sedan får helgerna vara ett undantag.”

 


Vd-jägarna skär ner i Sverige – tung aktör kan lämna landet

Två internationella storspelare inom toppchefsrekrytering, executive search, har lanserat kraftiga besparingsprogram i spåren av coronapandemin och enligt uppgifter till Di planerar ett bolag att lämna Sverige helt. 

Stockholm är inte lika hett längre när de internationella rekryteringsfirmorna gör upp sina kalkyler.
Stockholm är inte lika hett längre när de internationella rekryteringsfirmorna gör upp sina kalkyler.Foto:Mostphotos

Enligt uppgifter till Di har två av de fem största bolagen inom toppchefsrekrytering – Korn Ferry, Egon Zehnder, Russel Reynolds, Spencer Stuart och Heidrick & Struggles – minskat sin verksamhet i Sverige, eller planerar att lämna den svenska marknaden helt, i spåren av coronapandemin.

Coronakrisen slog hårt mot amerikanska Heidrick & Struggles, med ett börsvärde på 450 miljoner dollar, motsvarade nästan 4 miljarder kronor. Under sommaren lanserade bolaget ett sparprogram, som inkluderar en minskning av personalstyrkan, med förväntade kostnadsbesparingar på upp till 40 miljoner dollar årligen.

Enligt uppgifter till Di planerar nu det amerikanska bolaget att lämna Sverige helt. 

Heidrick & Struggles dementerar dock uppgifterna.

”Nej, vi lämnar inte Sverige. Tvärtom är Sverige fortfarande en integrerad del av vår nordiska region och framtida strategiska planer”, skriver Peter Christiansen, chef för Stockholms- och Köpenhamnskontoret, i ett mejl till Di.

Enligt Heidrick & Struggles har personalstyrkan minskats med ”mindre än 10 procent globalt”, bolaget vill däremot inte säga om några anställda i Sverige påverkats av sparprogrammet, eller hur många som arbetar på Stockholmskontoret i dag. 

Även rekryteringsjätten Korn Ferry, med ett börsvärde på 1,7 miljarder dollar, motsvarande omkring 15 miljarder kronor, påverkades kraftigt av coronapandemin. Under våren initierade det amerikanska bolaget ett sparprogram, som inkluderar en personalreduktion, för att sänka sina kostnader med 300 miljoner dollar årligen.

Enligt uppgifter till Di har Korn Ferry nu bara en anställd kvar inom toppchefsrekrytering i Sverige. Kai Hammerich, Nordenchef på Korn Ferry, bekräftar uppgifterna.

”Men det beror på hur man definierar det. Vi har ett antal internationella rekryteringskonsulter som arbetar mot Sverige, vissa är stationerade där och andra inte”, säger han.

Enligt Kai Hammerich är inte det minskade antalet anställda inom chefsrekrytering i Sverige kopplat till bolagets sparprogram, utan att de större svenska bolagen som Korn Ferry arbetar mot efterfrågar en mer globalt inriktad rekrytering.

”De som har många anställda i Sverige arbetar, till skillnad från oss, mot mindre företag som rekryterar på den svenska marknaden”, säger Kai Hammerich. 

Totalt har Korn Ferry, som erbjuder en rad konsulttjänster utöver chefsrekrytering, ett 20-tal anställda i Sverige.

De onoterade konkurrenterna inom chefsrekrytering – Spencer Stuart, Russel Reynolds och Egon Zehnder – uppger att verksamheten i Sverige inte påverkats i någon större omfattning av coronapandemin.

Den amerikanska rekryteringsfirman Spencer Stuart har inte haft några planer på att minska sin verksamhet i Sverige, enligt Ingrid Larsby Arvered, chef för Stockholmskontoret.

”Nej, inte alls. Vi ser Sverige som en jätteviktig marknad med stora internationella och välmående företag”, säger hon.

Russel Reynolds upplevde att den svenska marknaden tog rejäl fart under sommaren och det amerikanska bolagets Sverigechef, Jonas Augustson, säger att Stockholmskontoret tagit marknadsandelar under coronakrisen och går mot ett starkt resultat för året.

”Enheten i Sverige levererade ett rekordresultat för 2019, men 2020 kommer att bli ännu bättre, vilket är förvånande”, fortsätter han. 

Sverigechefen medger att Russel Reynolds ”fått göra en del justeringar” av personalstyrkan på vissa marknader globalt, utan att specificera vilka länder eller hur många anställda det rör sig om.

Schweiziska rekryteringsjätten Egon Zehnder driver i dag två kontor i Sverige. Peter Berntsson, kontorschef i Sverige, säger att Egon Zehnder klarat sig väl under krisen och att bolaget inte har några planer på att minska sin närvaro i Sverige.

”Vi kommer snarare att expandera. I lågkonjunkturer brukar vi ta marknadsandelar och det tror jag att vi gör även denna gång”, säger han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?