Annons

Bostadsbolaget: Räknar med stabila priser framöver

Bostadsutbudet både inom nyproduktion och på andrahandsmarknaden har varit stort på senare tid. Priserna var överlag stillastående under det tredje kvartalet. En stabiliserad prisnivå +/- 5 procent kan väntas framöver med lokala områden som kan visa en annan utveckling.

Det sade bostadsutvecklaren Besqabs vd Anette Frumerie under fredagsförmiddagens rapportkonferens.

Besqab BESQ +0,39% Dagens utveckling utvecklar bostäder i Stockholm och Uppsala och är i dagsläget "restriktivt" med förvärv men tittar trots allt på vad för möjligheter som dyker upp på marknaden.

Bolaget har drygt 3.500 byggrätter i sin projektportfölj, varav omkring en femtedel i balansräkningen.

Jämför bolåneräntor – från 1,25% (extern tjänst)

Besqab har som mål att starta produktion av 500 bostäder under 2017 och hade vid utgången av september startat produktion av 357 enheter. I slutet av september pågick produktion av 892 bostäder och 80 procent var sålt eller bokat, mot 90 procent året före och 82 procent vid halvårsskiftet.

Bolagets målnivå är att ligga mellan 60 till 80 procent i pågående produktion, påpekade Anette Frumerie.

Kring årsskiftet 2015/2016 var klart mer än 90 procent i pågående produktion sålt. Anette Frumerie kallade då 2015 ett år utöver det vanliga. Nu anser hon att marknaden gått tillbaka till mer normala förhållanden.

"Vi har bokningar i alla våra senaste säljstarter", sade hon och kallade höstens säljstarter "mer normala" och mer som säljstarter för sex till sju år sedan och inte som åren därefter.

Besqab har dock inte några etapper i Barkarby där det finns väldigt mycket nyproduktion till salu, poängterade hon.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?