Annons

Bosch överväger jätteinvestering i battericellsproduktion

Tyska Bosch överväger en investering på 20 miljarder euro, motsvarande 199 miljarder kronor, i framställningen av battericeller.

 

I en intervju med affärstidningen Handelsblatt uppgav Volkmar Denner, som är chef för bildivisionen på Bosch, att ett beslut om något sådant väntas bli taget under 2018.

”Det innebär att vi skulle utveckla en kapacitet på 200 gigawatt i timmen fram tills år 2030 för en kostnad av 20 miljarder euro. Även om investeringen inte är ett problem för Bosch ekonomiskt är det ett beslut som måste beaktas noggrant ur en entreprenörs synpunkt. Det finns många risker involverade”, sade han.

Siffrorna bygger på att Bosch vill ta en marknadsandel på 20 procent och att det behövs en batterikapacitet på 1.000 GWh år 2023.

Om det blir så att Bosch beslutar sig för produktion kommer det att vara en åtgärd som bär tyngd.

Detta framgår som tydligast vid jämförelse med Teslas Gigafactory 1 i Nevada. Den är planerad att vara den största i världen och kommer att ha en produktion på betydligt mindre 105 GWh år 2020.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera