Annons

Börsveckan: Tre aktier lockar till köp

Börsveckan ger köpråd för Actic, Oncopeptides och Transtema i den senaste utgåvan. Rådet avvakta lämnas för Beijer Electronics, Feelgood och danska Lauritz. Tidningen gör ingen förändring av sin portfölj denna vecka.

En valutahandlare på KEB Hana Bank i Seoul.
En valutahandlare på KEB Hana Bank i Seoul.Bild:Ahn Young-joon/TT

Teknikbolaget Beijer Electronics har varit en surdeg i många år, både kursmässigt men framförallt operativt. Nu ser det ut som att trenden åter pekar åt rätt håll. Börsveckan anser att aktien lockar ur ett spekulationsperspektiv, men stannar vid rekommendationen avvakta.

Gymkedjan Actic har inte gjort någon placerare glad efter noteringen i april. Kursen har backat ganska mycket efter den svaga halvårsrapporten i förra veckan. Värderingen är dock låg. Börsveckan bedömer att det finns chans till revansch så småningom och upprepar sitt köpråd för aktien, den svaga rapporten till trots.

Företagshälsovårdsbolaget Feelgood har inte alls mått bra de senaste åren, men 2016 blev ett litet genombrottsår och det ser även okej ut inför 2018. Sammantaget ser den underliggande marknaden lovande ut, men det räcker inte hela vägen till ett köpråd, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Det har varit stora slag i kursutvecklingen för Oncopeptides som steg kraftigt efter introduktionen för att därefter trenda nedåt. Den svaga kursutvecklingen den senaste tiden ger ett bra köpläge, bedömer Börsveckan som ger köpråd för den som inte skyr risk.

Danska auktionshuset Lauritz har inte rosat marknaden sedan introduktionen med en halvering av aktiekursen. Vd-byte och besparingsprogram är ett par steg i rätt riktning, men tidningen är inte övertygad om att det räcker och väljer att avvakta med aktien.

Fibernätsbolaget Transtema kom med en bra rapport för det andra kvartalet med bättre marginaler än väntat. Börsveckan upprepar sitt köpråd och sätter riktkursen till 72 kronor.

Vidare skriver Börsveckan om de fyra storbankerna med slutsatsen att SEB och Swedbank är köpvärda utan att ge konkreta rekommendationer.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?