ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsveckan tipsar om bostadsutvecklaren

  • Foto: Michael Nagle/Bloomberg

Bostadsutvecklaren Magnolias kursnedgång är obefogad, och bemanningsföretaget Poolias aktie är inte särskilt dyr eftersom det operativt börjar se klart bättre ut än tidigare år efter ett bra börsår. Det gör att Börsveckan tilldelar de båda bolagen köpråd i veckans nummer.

Övriga aktier:

* Specialpapperstillverkaren Munksjös förestående fusion med finska Ahlstrom ger ett välpositionerat bolag i spännande nischer, och trots en rejäl uppgång på börsen i år ser aktien enligt Börsveckan attraktiv ut inför 2017. Rekommendationen blir köp.

* Nynoterade eyetrackingbolaget Smart Eyes teknik betecknas som intressant, och den lär hamna i serieproduktion under andra halvåret 2017. Större intäkter lär dock ligga flera år framåt i tiden, vilket tillsammans med en hög risk gör att Börsveckan väljer att avstå.

* Efter kärnkraftsbolaget Studsviks försäljning av sin förlusttyngda avfallsenhet fanns förhoppningar om stigande lönsamhet - något senaste rapporten grusade. Börsveckan avstår aktien som värderas till över 17 gånger vinsten.

* Alligator Biosciences värdering är hög, men med en kurs som är tillbaka till introduktionsnivåerna efter en spekulativ uppgång kan aktien bli intressant. Börsveckan gillar även bolaget, men eftersom frågan är om riskaptiten är tillräckligt stor på börsen vågar tidningen inte ge ett köpråd.

I tidningens modellportfölj ersätts vårdbolaget GHP med instrumentbolaget Boule Diagnostics.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer