1515
Annons

Börsveckan: Teckna börskandidaten

Börsveckan är sparsam med köpråden i veckans nummer, och bland ett flertal "sälj" och "avvakta" finns bara ett egentligt köpråd: brandsäkerhetsbolaget Consilium.

Bild:AP

Consilium har haft en stark orderingång på senare tid och lockar med en stor andel återkommande intäkter, enligt tidningen.

För "den riskvillige" kan det därutöver vara läge att chansa på ett köp i kommunikationskonsulten Intellecta: sedan vinstvarningen i slutet av juni har aktien fallit med 30 procent, men problemen tycks temporära, resonerar Börsveckan.

Bland positiva råd finns även börskandidaten Edgeware, ett teknikbolag verksamt inom tv-streaming, som noteras på fredag och kan tecknas till och med onsdagen. Bolaget anses ha en tydlig nisch i takt med att "ip-vågen" får mediekonsumtionen att kontinuerligt förändras, med mer bandbredd och fler kontaktpunkter som bärande teman. Teckna, råder Börsveckan som understyrker att risken är högre än normalt.

Bland mer negativa råd finns Volati. Aktien är, trots uppåttrendande tillväxt och lönsamhet för bolagets innehav, för dyr och får stämpeln avvakta.

Sernekes nedgång är motiverad, och en fortsatt betydande nedsida anses finnas för byggbolaget. Aktien får säljrekommendation "ner till 80 kronor i första hand", efter att ha fallit till drygt 100 kronor från introduktionskursen 110.

Dataspelsbolaget THQ har däremot stigit 50 procent från den högt övertecknade teckningskursen inför First North-debuten 22 november, vilket givet bolagets korta historik och svårbedömda utsikter inte lockar till köp.

Nätmatbutiken Matses tillväxt hotas av tilltagande konkurrens och eventuella vinster ligger flera år fram i tiden, resonerar Börsveckan vidare, och avvaktar även med den aktien.

Tidningen gör inga förändringar i sin modellportfölj i veckans nummer.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?