ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Aktietips

Börsveckan ser köpläge i spritaktien

  • Foto: TT

Börsveckan bjuder endast på ett köpråd i den senast utgåvan och utfärdar rekommendation avvakta för övriga aktier som ingår i numret, årets sextonde. Undantag är Wilson Therapeutics där Börsveckans råd är att tacka ja till det bud som lades förra veckan.

Sprit- och vinbolaget Arcus har haft en ganska svag kursutveckling sedan börsintroduktionen 2016, trots en stabil historik med god tillväxt och med potential att lyfta lönsamheten kommande år. Börsveckan ser köpläge för den långsiktige.

Börsveckan har varit positiv till Swedish Match det senaste året och kursen har gått ovanligt starkt i år, drivet av ett starkt bokslut och insiderköp. Frågan är om aktien har mer att ge till p/e 20. Börsveckan kommer fram till att det kan vara läge för en paus och sänker rådet till avvakta.

Bioinvent styrde om verksamheten för fem år sedan för att fokusera enbart på onkologi. I år väntas en del data och bolaget är på rätt spår, men den stora omvärderingspotentialen ligger fortfarande långt fram, enligt Börsveckan som råder att avvakta.

Scandidos är svåranalyserat men verksamt inom ett intressant område och bör hållas under uppsikt. Räkenskapsåret 2016/17 blev mycket framgångsrikt med hög tillväxt på samtliga marknader men innevarande räkenskapsår, med några kvartal kvar, visar på en minskad omsättning. Börsveckan inväntar nästa kvartalsrapport och råder att avvakta.

VRG, eller Venue Retail Group, har historiskt varit ett av börsens sämsta bolag men kan vara på väg ur svackan. Det är dock lättare att skära kostnader än att få till en uthållig tillväxt och bevisbörsen är fortsatt tung för bolaget, skriver Börsveckan och råder att avvakta.

Vad gäller budet på Wilson Therepeutics som kom förra veckan, beskriver Börsveckan det som generöst och rekommenderar aktieägare att acceptera uppköpserbjudandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer