1515

Börsveckan: Köpläge i högriskaktien

Köp DDM, Storebrand och Protector men avvakta med Evolution Gaming, Gjensidige och Malmbergs.

Det är tidningen Börsveckans rekommendationer i det senaste numret.

Bild:Jesper Frisk

DDM får ett köpråd. Att driva in förfallna fordringar i Östeuropa är inte helt riskfritt, men sköter man sina kort rätt så finns det en finns lönsamhetspotential, påpekar Börsveckan, DDM har varit verksamt i dessa regioner i många år och ser intressant ut i kategorin högriskaktier, skriver tidningen.

Det norska försäkringsbolaget Storebrand har under flera år stärkt balansräkningen i och med högre reservkrav och bopaget är nu åter nära balans. Därtill har lönsamheten vänt upp. Med en stark balansräkning ser aktien attraktiv ut, trots en rejäl uppvärdering, och Börsveckan ger köpråd.

Även ett annat norskt försäkringsbolag får köprekommendation: snabbväxaren Protector som varit branschens kursraket de senaste åren. Det svajade ordentligt för ett år sedan men bolaget var flyhänt i att parera problemen och trenden pekar ånyo åt rätt håll.

I relation till konkurrenterna har det norska försäkringsbolaget Gjensidige en konkurrenskraftig totalkostnadsprocent och en bra avkastning på eget kapital. Gjensidige är också ett kvalitetsbolag men dessvärre är värderingen i linje med detta, och rådet blir avvakta på aktien.

Börsveckan har alltid haft köp på Evolution Gaming men sänker nu rådet till avvakta. Evolution Gaming kan vara börsens bästa spelbolag men till dagens värdering är det inte den bästa aktien, anser tidningen. Uppsidan ser begränsad ut till dagens värdering och även om Börsveckan gillar aktien starkt så blir investeringsbeslutet att kliva av i dag, i alla fall tillfälligt, heter det.

Börsveckan har också gjort en sammanställning av spelbolagens rapporter för det andra kvartalet och även kartlagt operatörernas intäkter tillsammans med nyhetsflödet den senaste månaden.

För Malmbergs sätts rekommendationen avvakta. Bolaget har inte hängt med byggkonjunkturen uppåt, vilket är illavarslande. Trots en god direktavkastning och valutmedvind avstår tidningen från aktien.

Börsveckan gör inga förändringar i BV-portföljen denna vecka.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?