Annons

Börsveckan: Här är aktierna för dig som letar utdelning

Börsveckan ger i sitt första nummer för året köprekommendationer för Nilörngruppen, Resurs Holding, NP3 och Nordic Waterproofing.

Bild:TT

Traditionsenligt presenterar Börsveckan även en utdelningsportfölj i början på året. Bland de tio bolag som ingår i portföljen finns NP3, Axfood, Bilia, Nilörngruppen, Inwido, Nordea, Peab, Nobina, Poolia och Resurs Bank.

Etiketttillverkaren Nilörngruppen lockar med en hög direktavkastning på 7,2 procent enligt tidningens prognoser. Tidningen bedömer att en småbolagsrabatt är befogad, vilket Börsveckan ser i den nuvarande värderingen till ett p/e-tal på 10.

Resurs Holding har en bra mix av hög direktavkastning och tillväxtpotential. Värderingen till ett p/e-tal på 12,5 bedöms vara högt, men motiveras av den höga tillväxttakten.

Börsveckan gillar Nordic Waterproofings kombination av god vinsttillväxt och hög direktavkastning. Rådet blir köp.

Fastighetsbolaget NP3:s intjäning kommer inte primärt från värdeökningar utan från driftnettot. Om bolaget kan hålla nere vakansgraden ser det trots förväntade räntehöjningar med start i början på 2018 "ganska hyggligt ut". I samma sektor får Hemfosa en upprepad köprekommendation.

Bussoperatörbolaget Nobina passar bra i en långsiktig portfölj med stabila intäkter och hög utdelning.

I Duni ser tidningen ingen uppsida trots god direktavkastning och defensiva kvalitéter.

Elektronikåterförsäljaren Dustin behöver en lite högre tillväxt för att motivera nuvarande kurs. På nedsidan nämns "väl låga marginaler".

Marginalerna i Tele2 väntas vända uppåt under 2017. Det väntas däremot inte räcka med en enligt tidningen omotiverat hög värdering. Rådet blir att avvakta.

Vid ett p/e på 19 finns ingen större uppsida i Beijer Alma. Börsveckan ser bättre alternativ på listan över högutdelare.

Nordea får en plats i utdelningsportföljen baserat på bankens låga risk och aktiens defensiva profil.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?