1515

Börsveckan ger köpråd för laxbolag

Börsveckan analyserar främst norska laxodlingsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Bakkafrost och Marine Harvest samt rådet avvakta för Lerøy Seafood, SalMar och Norway Royal Salmon. Avseende svenska bolag ger tidningen köpråd för Diadrom och rådet avvakta för Nepa, Tele2 och Lyko.

Bild:Colourbox

Bakkafrost är en av tidningens favoriter inom laxsektorn där vinsterna väntas stiga från en redan hög nivå fram till 2019. Bolaget investerar samtidigt i framtida tillväxt och vinstutsikterna ser goda ut framöver, bedömer Börsveckan och ger köpråd för aktien.

Marine Harvest är ett av världens största laxbolag. Finanserna är goda och direktavkastningen på över 8 procent lockar tidningen som lämnar köpråd för bolaget.

Börsveckan lockas däremot inte av trion Lerøy Seafood, SalMar och Norway Royal Salmon som alla tre får rådet avvakta.

Det lilla konsultbolaget Diadrom växer starkt tack vare en stark tillväxt på diagnostiktjänster inom fordonsbranschen där automatisering och elektrifiering är heta trender. Börsveckan tror att tillväxten kan hålla i sig och ger köpråd för aktien.

Undersökningsbolaget Nepa har mycket att bevisa efter ett tungt fjolår. Tidningen ser inget köpläge trots kursraset och väljer att avvakta med aktien.

Tele2 flyttar fram positionerna genom samgåendet men Com Hem, men affären fick ett svalt mottagande av marknaden. Börsveckan avvaktar med Tele2.

Nykomlingen Lyko har fått en bra start på First North. Hårvårds- och skönhetsbolaget är nu relativt högt värderat och tidningen ger rådet avvakta för aktien.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?