Annons

Börsveckan: flera bolag rekommenderas för köp

Börsveckan rekommenderar köp av Diös, Bergman & Beving, Hexatronic och JLT och att avvakta med NP3, Clas Ohlson och Consilium.

Bild:Colourbox

Det är tidningen Börsveckans rekommendationer i det senaste numret. Till det kommer en portföljförändring där danske Pandora får ge plats åt Hexatronic.

Fastighetsbolaget Diös skuldsättning har ökat efter affären med Castellum, men beståndet känns enligt tidningen stabilt i jämförelse med många andra aktörer i sektorn. Ska man äga ett fastighetsbolag känns Diös, enligt Börsveckan, som ett bra sådant just nu.

Värderingen i Bergman & Beving sticker inte ut som särskilt hög och aktien lockar. Bolaget har en högre kostnadsflexibilitet efter avknoppningen av butikskedjorna, vilket bedöms kunna ge stöd till lönsamheten.

Även om JLT eventuellt kommer att pressas på kort sikt ser det ljusare ut framåt 2018. Med en bedömning om en tillväxt kring 12 procent för 2018 och en rörelsemarginal på 9,3 procent landar värderingen på 9,4 för ev/ebit justerat för nettokassan.

Köprådet i Hexatronic består. Fiberspecialisten har enligt tidningen gått från klarhet till klarhet med hög tillväxttakt och stigande lönsamhet. Trots en välförtjänt uppvärdering är Börsveckan fortsatt positiva till aktien.

Med en hög direktavkastning lockar NP3, men med en substanspremie på några procent och en större andel industrifastigheter än Diös föredrar Börsveckan Diös framför NP3.

Även om förväntningarna inte är särskilt högt ställda för Clas Ohlson lutar Börsveckan ändå mot att man kan ta hem vinsten i aktien efter köprådet i januari. Med en ny vd är försiktighet bra, lyser resonemanget.

Börsveckan ser "sjunkbomber" i Consiliums resultaträkning och väljer att avvakta med aktien som fortsatt hålls under bevakning.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?