Börsveckan: Aktierna du ska köpa nu

Börsveckan råder till köp av Sobi, Capio, Transtema, Cavotec och Magnolia i det senaste numret av tidningen. Humana och Stillfront får samtidigt avvakta-rekommendationer.

Bild:AP/TT

Konkurrenten Roches misslyckade fas 3-studie kring läkemedelskandidaten ACE910 visar att Sobis position inom hemofili är stark och minskar riskerna kring Sobis konkurrerande läkemedel. Värderingen motsvarande P/E-tal på 29 och 18 för 2017 respektive 2018 bedöms vara hög, men ska ställas i relation till den långsiktiga goda tillväxtpotentialen. Rådet blir fortsatt köp.

Börsveckan tror att man kan förvänta sig mer förvärv i Capio. Det väntas bidra till positiv vinstutveckling. Aktien får en förnyad köprekommendation.

Den urstarka tillväxten i Transtema gör att värderingen faller snabbt och tidningens köprekommendation upprepas.

Cavotec har inte hängt med i det cykliska börsrally som varit. Börsveckan ser en förbättrad efterfrågan för bolaget vars aktie bedöms ha "goda chanser att slå index på ett års sikt".

Den höga tillväxten inom projektportföljen ger Börsveckan förhoppningar om ett bra 2017 för Magnolia. Tidningen som även är positiva till sektorn upprepar sin köprekommendation för aktien.

Insynsförsäljningar ställs mot att intressanta lanseringar väntar för Stillfront. Det krävs enligt tidningen en eller ett par lyckade lanseringar för att bolaget ska lyckas. Rådet blir att avvakta.

Defensiva kvalitéer gör Humana intressant. Eftersom Börsveckan ser att de cykliska bolagen premieras på börsen, samtidigt som det finns en politisk risk, blir rådet att avvakta.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?