Hoppa till innehållet

Annons

Börsturbulensen oroar var tredje sparare: ”Många har förlorat sina jobb”

Det skakiga börsåret oroar var tredje sparare.

De flesta sitter ändå still i båten, medan en av tio har gasat på med aktier och aktiefonder.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från StockwikAnnons

Konjunkturstabila investeringar i svenska kvalitetsföretag

Stockwik har nu med tio års verksamhet i ryggen visat att man både kan göra attraktiva förvärv och ta hand om företagen man investerat i. Genom effektiviseringar och synergier har man till och med ökat lönsamheten i sin portfölj.

En sund affärsmodell

Småföretagandet i Sverige växer, men när entreprenörerna börjar närma sig pensionsåldern kan det bli en utmaning att hitta lämpliga efterträdare. Stockwik gör investeringar i svenska småbolag med konjunkturstabilitet. Stockwik har en imponerande historik när det gäller att förvärva bolag och bevara deras kultur på lång sikt.

David Andreasson, vd och medgrundare av Stockwik, förklarar: 

– Många företag kommer till oss med en önskan om att bli förvärvade, och i den här generationsskiftesutmaningen vill vi tillmötesgå entreprenörernas vilja att ta ansvar och se företagen leva vidare. Samtidigt är det viktigt för oss att fokusera på bolag som går bra och är konjunkturstabila. Vi förvaltar dessa och vidareutvecklar dem tillsammans med personalen. 

Stockwik grundades 2013 med en vilja att skapa det bästa alternativet för företag som behöver en succession eller ett ägarskifte. Stockwik har en selektiv investeringsstrategi som prioriterar företag med god kvalitet, högt värdeskapande hos medarbetarna och som har en stark och positiv kultur. Detta har visat sig vara en framgångsrik strategi för att hitta mogna bolag som har ytterligare potential och erbjuder god avkastning med låg risk. 

– Det första vi gör är att titta hur bolag har gått i den förra lågkonjunkturen. Vi befinner oss i tider av allmänekonomisk osäkerhet vilket gör att det är tryggt att veta att våra företag har varit med om detta minst en gång tidigare, säger David Andreasson. 

David Andreasson gästar Småbolagspodden. Lyssna här.  

Rustade för att växa

Med genomförd refinansiering och utvecklade interna processer är Stockwik redo att ta nästa steg och expandera sin fina portfölj av småbolag. Företaget har nyligen tagit in 350 miljoner kronor i en ny obligation, minskat sin utestående skuld med cirka 100 miljoner kronor, skapat en koncerngemensam kassa för att effektivisera kapitalanvändningen, strukturerat styrningen genom att utse segmentsområdesansvariga och ytterligare ökat fokus på styrning utifrån kapitaleffektivitet. Enligt David Andreasson är det en ära för företaget att hjälpa småföretag att vidareutvecklas och blomstra under Stockwiks ledning.

– Vi tar vara på spetskompetensen hos våra förvärvade bolag och tar dem till nästa nivå. Företagen har kunnandet inom sina verksamhetsområden. Vi bidrar med styrning och fina synergier. Jag tror att vår passion lyser igenom eftersom så många vill vara en del av vårt sammanhang, säger David Andreasson.

Om Stockwik

Stockwik innefattar idag 24 företag fördelade på fyra segment; hälsa, tjänster, industri och fastighetsservice. Tillsammans omsätter koncernen cirka 850 miljoner kronor och skapar fina synergier. Om du vill investera i svenska småbolag med konjunkturstabilitet tillsammans med Stockwik och bli en del av en framgångsrik investeringsportfölj som bevarar bolagskultur och skapar fina synergier, besök gärna hemsidan för mer information om företagets investeringsfilosofi och förvärvsprocess. 

Läs mer om Stockwik här  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stockwik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera