Annons

Börssuccé för Fingerprint-konkurrent

Kinesiska Goodix noterades den 17 oktober. Sedan dess har aktiekursen mer än femfaldigats.

 

Bild:TT

Priset i Goodix börsnotering sattes till 19,42 yuan per aktie, motsvarande 25,80 kronor. På fredagen noteras aktien på 106,16 yuan. Det betyder att kursen mer än femfaldigats jämfört med teckningskursen. Under aktiens första handelsdag på Shanghaibörsen steg den med 44 procent vilket är maxgränsen för en daglig uppgång.

Intresset för Goodix notering var också mycket stort då erbjudandet övertecknades över 6.000 gånger. Enligt analytikerberäkningar sammanställda av Factset beräknas Goodix rörelseresultat 2017 landa på nästan 1,1 miljarder yuan, motsvarande drygt 1,5 miljarder kronor.

I likhet med Fingerprint Cards tillverkar Goodix fingeravtryckssensorer. Fingerprint Cards har dock en större marknadsandel.

Fingerprint Cards aktie har haft det tuffare på börsen. Sedan årsskiftet har den backat med drygt 27 procent. Bolaget är också det näst mest blankade på Stockholmsbörsen och 13,19 procent av kapitalet är blankat, enligt finanstjänsten Holdings.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?