1515

Börsrådets experter: Hållbara bolag är framtidens vinnare

Hållbarhetsfrågorna har fått en helt annan tyngd än tidigare och bolag som arbetar med hållbarhet är framtida vinnare. Det menar förvaltarna som diskuterar saken i Börsrådet i Di TV.

Foto:Arian Schuessler

 

Bolag som gör hållbara produkter eller erbjuder hållbara tjänster kommer att överavkasta jämfört med andra bolag. Det menar Anna Strömberg, förvaltare och är hållbarhetsansvarig på fondbolaget Catella. 

”Över tid kommer de här bolagen ha en tillväxt som inte är lika beroende av det konjunkturella läget”, säger hon i Di TV:s Börsrådet.

”Synen på de här bolagen har ändrats, dels efterfrågar kunderna detta men det är också något som händer på det här området nu”, säger Anna Strömberg.

Även Georg Norberg, fondförvaltare på Case kapitalförvaltning, har sett en förändring de senaste åren. Han pekar på fenomenet Greta Thunberg fått och hur det bidragit till att uppmärksamma klimatfrågan. 

”Det jag vill se nu är att det händer i USA, då kommer det gå snabbt”, säger han.

”Det spelar ingen roll vad Trump säger, honom kommer man köra över, här kommer marknaden och kunderna bestämma”, säger Georg Norberg som menar Kina kan bromsa utvecklingen eftersom konsumentmakten där inte är lika stark som i demokratiska marknadsekonomier.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?