Annons

Börsrådet: Sälj stålaktien

Sälj SSAB efter kursrallyt.
Det rådet ger Börsrådets Stephanie Gabrielsson.
Men hon får mothugg direkt av Börsrådskollegan Henrik Söderberg.

Stigande stålpriser och ljusare konjunkturutsikter har fått ståljätten SSAB att stiga med över 120 procent det senaste året. Men nu är det dags att ”tacka för kaffet” och sälja enligt Stephanie Gabrielsson, fondförvaltare på Skandia.

”Aktien har gått totalt upp i himlen. Jag tror att de har svårt att växa in i kostymen. Förväntansbilden har blivit väldigt hög”, säger hon i Börsrådets säsongspremiär.

Men Henrik Söderberg, fondförvaltare på Carnegie Asset Management, håller inte med.

”Det finns läskiga aktier som är svåra att förhålla sig till. Och jag tycker att SSAB är en sådan. Jag tror att med lite Trumpeffekter, starkare dollar, lite bättre konjunktur och att det kan komma tullar och tariffer som kan hjälpa dem – så är det inte läge att gå kort i (blanka, reds. anm.) den aktien nu”, säger han och väljer istället att säljstämpla en aktie i finanssektorn.

Alla säljtips och dissar ser du i klippet ovan. Hela Börsrådet ser du här.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?