Börsrådet: "Räntorna är helt galna"

Stigande marknadsräntor och ökad konjunkturoptimism har fått placerarna att stuva om rejält i portföljerna. På kort sikt är det positivt – men på längre sikt finns risk för en häftig smäll.

Räntorna har gått upp efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet. Det betyder mer för aktiemarknaden än för bolagen, konstaterar Börsrådets experter. Och än så länge är det långt ifrån några skräckinjagande räntor det handlar om.

"Om man ser på de svenska räntorna så är de på samma nivåer som i april", konstaterar Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo fonder.

På kort sikt driver de stigande räntorna dessutom på börserna eftersom det blir stora kapitalflöden från ränte- och obligationsfonder till börsen när förväntningarna på konjunktur- och ränteförlopp ställs om.

Men när USA under Donald Trump börjar låna kraftigt för att finansiera stora utgiftsökningar och skattesänkningar lär räntorna stiga mer kraftfullt. I det läget kan även den europeiska centralbanken snabbt avsluta sina stödköp av statsobligationer.

"Det kan ju bli skenande räntor", säger hedgefonden Gladiators förvaltare Max Mitteregger.

”Det kommer att bli jättefarligt för börsen”, säger Charlotta Faxén.

Max Mitteregger anser dock att ”vi lever i en låtsasvärld” nu på grund av stödköpen.

”Alla de europeiska räntorna är helt galna. Vad tror ni att de italienska tioårsräntorna skulle vara efter det här nejet i folkomröstningen? Det kommer inte att ske en enda strukturreform nu eftersom det inte gjort det tidigare, men vi bara handlar på ändå. När ECB slutar köpa, vad blir räntorna då?”

Se hela diskussionen i klippet ovan. Hela Börsrådet ser du här.


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?