1515
Annons

Börsrådet: Köp kursraketen

Ett namnbyte som öppnar för helt nya möjligheter och en kursraket som har mer att ge. Det är två av aktietipsen i säsongsavslutningen av Börsrådet.

Spelbolaget Unibet har som spelbolagen i övrigt haft det tufft på börsen i år. Men nu vänder det enligt Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo fonder.

”Värderingen har kommit ned i bolaget och de har levererat fantastisk organisk tillväxt” säger hon.

Men den stora triggern är att bolaget byter namn till Kindred den 12 december.

”I och med namnbytet tar de ett litet steg tillbaka från Unibet – och det gör att de kan förvärva andra bolag och behålla dem under det här paraplyet”.

”Det öppnar för fler möjligheter”, fortsätter hon och tipsar även om en hotelloperatör och ett industribolag som inte hängt med sina konkurrenter upp på börsen.

Max Mitteregger, förvaltare på hedgefonden Gladiator, tipsar bland annat om en gammal favorit – forskningsbolaget Hansa Medical som rusat 350 procent på börsen i år.

”Resan har bara börjat. Jag tror att om ett år så kanske det här bolaget inte finns på börsen längre”, säger han och tipsar även om ett industribolag och en läkemedelsjätte.

Alla aktietips ser du i klippet ovan. Hela Börsrådet ser du här.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?