Börsrådet: För höga förväntningar på Volvo

Lastbilstillverkaren Volvos aktie har gått starkt de senaste månaderna. Lite väl starkt anser Jonas Olavi, nordisk chef för taktisk tillgångsallokering på Alfred Berg, som anser att förväntningarna nu är väldigt högt ställda.

Volvo har konjunkturen på sin sida, men i takt med att värderingen klättrar allt högre stiger även risken i aktien vilket får Jonas Olavi att dra öronen åt sig.

”Jag har följt Volvo i många år och ser det ljust ut på framsidan så är det väldigt mörkt på baksidan. Det är alltid något som poppar upp. Jag tror att förväntningarna är väldigt högt ställda. Jag skulle hellre se en rekyl sen är jag köpare i Volvo igen, men jag skulle inte köpa Volvo på de här nivåerna”, säger Jonas Olavi i veckans avsnitt av Börsrådet.

Han får dock mothugg av Johan Hagbarth, investeringsstrateg på SEB, som anser att Volvo-aktien gjort sig förtjänt av uppgången.

”Om jag sa att nästan alla stjärnor stod rätt för Husqvarna så är det väldigt många som i alla fall kommit upp på himlen för Volvo. Det är mycket som har vänt och som ser mycket bättre ut”, säger han.

Johan Hagbarth är istället lite mer pessimistisk till strålterapibolaget Elektas framtida kursutveckling.

”Det är ett bolag som till stor del drivs av förhoppningar. Jag tror inte analytikerna förstått den nya nivån på tillväxtsiffrorna och tyvärr tror inte man kommer nå upp till förväntningarna även om det nog ljusnar lite”, säger Johan Hagbarth.

Alla säljråden finns i klippet ovan. Hela programmet ser du här.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?