Annons

Börsmorgon är tillbaka – i dag startar höstsäsongen i Di TV

På onsdagen drar Di TV i gång efter sommaren och Börsmorgon, Ekonomistudion och Closing Bell är tillbaka. 

”Det ser ut att bli en mycket spännande höst ur både börs- och makroekonomiskt perspektiv”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri. 

Foto:Joey Abrait

Börsmorgon startar i vanlig ordning klockan 08.45. Här får du koll på vad som styr börsen med hjälp av rappa analyser av dagens viktigaste nyheter. 

På onsdag är Emelie Lundgren programledare. 

”Med Börsmorgon har vi etablerat ett förstklassigt tv-format som ligger nära marknaden. Vår ambition är att fortsätta leverera bra börs- och marknads-tv varje dag vid börsöppningen i höst”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri. 

Säsongens första dag i Di Tv bjuder bland annat på kvartalsrapporter från bettingbolaget Leo Vegas och spelutvecklaren THQ Nordic. Studions gästas av Di:s analytiker Agnetha Jönsson med flera. 

”I säsongsstarten på onsdag kommer det att bli intressant att se hur Leo Vegas klarar sig efter rapportsläppet. Många bolag i sektorn pressas av den reglerade spelmarknaden”, säger Oscar Julander, redaktör för Ekonomistudion i Di Tv.  

Ekonomistudion sänds som vanligt klockan 14.30, lett av Jon Åsberg. Programmet publiceras även som podd.

Ekonomistudion inleder säsongen med att analysera den svenska inflationen som kommer under morgonen. Utfallet är spännande inte minst inför riksbankschefens Stefan Ingves räntebesked den 5 september.

”Sommarlovet närmar sig sitt slut för alla skolbarn. I Ekonomistudion frågar vi oss om det svenska sommarlovet är för långt, och om en kortare ledighet skulle förbättra skolresultaten”, säger Oscar Julander. 

Sist ut under eftermiddagen är Closing Bell som sänds varje vardag med start klockan 15.20. I programmet sammanfattas dagens börshandel och där får tittarna även en inblick i vad som är viktigaste i samband med öppningen av de amerikanska börserna klockan 15.30. 

Christian Steen, redaktör för Börsmorgon, räknar med intressant och händelserik börshöst.  

”Handelskrig, brexit och geopolitisk oro lär fortsatt dominera nyhetsflödet samtidigt som centralbankerna byter fot. Det blir otroligt spännande att se hur de svenska bolagen möter den nya konjunkturbilden, som nu blir allt tydligare”, säger Christian Steen. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?