ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Börsdagen

Börsmingel: Så går börsen resten av året

  • Foto: Oskar Omne

Di frågade gäster på Di:s Börsdag hur de tror börsen kommer utveckla sig resten av året.

  • Foto: Oskar Omne

Hans-Jacob Bonnier, styrelseledamot Dagens industri. 

”Oförändrad”. Jag tycker 15-18 procent som vi är uppe i nu är mycket. Det finns tillräckligt mycket intressanta bolag som gör tillräckligt bra affärer. Jag tror inte vi behöver vara så rädda för risken att falla i någon negativ BNP grop. Det är fortfarande god fart på företagen.” 

 

  • Foto: Oskar Omne

Annika de la Motte, läkare. 

”Jag tror att den går ner. Det är en sådan oro att jag tror vi går mot en global dämpning, mycket talar för sämre tider.” 

  • Foto: Oskar Omne

Anders Andersson, fd chefredaktör Privata Affärer och Driva eget, nu styrelseledamot för Hand in Hand. 

”Jag tror att det går ner en aning från dagens höga nivå, men inte så mycket. Det kommer att bli lite skakigt, för att det har gått upp så mycket hittills i år, så nu kommer det nog en sättning.”

  • Foto: Oskar Omne

Pernilla Rönnberg, grundare och styrelseordförande, Estelle & Thild AB. 

”Jag tror på ett fortsatt bra börsläge resten av året. Ekonomin känns fortfarande positiv, även om man kan se den långsiktiga avmattningen av tillväxt.” 

  • Foto: Oskar Omne

Henrik Tjärnström, vd Kindred.

”Jag tror börsen går upp. Den här lågräntemiljön kommer att hålla sig under lång tid, det finns inte så många andra alternativ.”

  • Foto: Oskar Omne

Pia Gideon, ordförande Klövern.

”Jag tror att det blir en positiv utveckling. Svenska bolag går starka i den här valutasituationen och så har vi ett lågt ränteläge.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer