1515

Börsglädje i Asien

Asienbörserna klättrar under måndagsmorgonen efter minskad oro för Nordkorea samtidigt som orkanen Irmas styrka försvagats.

Bild:AP

Riskaptiten är åter hos investerarna på måndagsmorgonen. Japanska Nikkei-indexet är upp 1,5 procent strax innan klockan halv sju på morgonen svensk tid medan Hang Seng-indexet i Hongkong klättrar med drygt en procent.

Det som fått investerarna att dra på smilbanden är en minskad oro för Nordkorea då det fanns farhågor om att landet skulle utföra ännu ett missiltest. I stället valde regimen att hålla ett firande där man gratulerade landets forskare som genomförde ett lyckat missiltest för lite mer än en vecka sedan. Dock förbereder sig FN om att rösta om tuffare Nordkorea-sanktioner och Nordkorea uppger i ett uttalande via den statliga nyhetstjänsten att landet kommer att svara om de tuffare sanktionerna godkänns.

På marknaden märks ingen större oro då sydkoreanska börsindexet Kopsi stiger med drygt 0,7 procent.

Orkanen Irma har försvagats något då den dragit in över amerikanska delstaten Florida vilket ger upphov till lättnad på marknaden. Dollarn stärks något samtidigt som guldpriset sjunker.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?