Annons

Börsfall i Mellanöstern – USA-valet oroar

Investerarna i Mellanöstern drar ned på risken inför nästa veckas presidentval i USA, och de flesta index föll under söndagens handel. 

Sämst gick Kuwaits Premier market index som backade över 2 procent. 

En aktiemäklare på Kuwait Stock Exchange, bilden är från 2011.
En aktiemäklare på Kuwait Stock Exchange, bilden är från 2011.Foto:AP
Foto:Christopher Pike

DFM General-indexet i Dubai backade samtidigt 1,6 procent medan Abu Dhabi-börsens ADX General föll 0,6 procent. Flera av börserna i regionen, däribland Kuwait och Förenade Arabemiraten, var helgdagsstängda i torsdags, när index i Saudiarabien och Qatar dök.

Saudiarabiens Tadawul All Share, som backade 7 procent förra veckan, var ned 0,5 procent på söndagen. Oljebjässen Saudi Aramco handlades 0,3 procent lägre.  

Fler och fler länder sjösätter nya nedstängningar för att försöka hejda den andra vågen av coronaviruset. Restriktionerna hotar den ekonomiska återhämtningen, och därmed efterfrågan på olja, och oljepriserna föll brant under oktober månad, vilket tynger Mellanösterns aktiemarknader. 

Dessutom oroas investerarna av att resultatet i USA:s presidentval ska ifrågasättas, och att varken Joe Biden eller Donald Trump ska stå som klar vinnare. 

”Marknaderna väntar på klarhet. Det finns en stor risk för ett omtvistat val”, säger Luciano Jannelli, som är chef för investeringsstrategi på Abu Dhabi-baserade banken PJSC, till Bloomberg.

 

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?