Annons

Börsens storspelare vill se tak på styrelsearvoden

Börsbolagens valberedningar står inför en ny utmaning när styrelsearvodena ska fastställas under brinnande lågkonjunktur och i stor oro för löneglidning.

En storspelare på börsen manar nu till måttlighet:

”3-3,5 procents höjning är ett bra riktmärke”, säger AMF:s Anders Oscarsson.

Anders Oscarsson, aktiechef på AMF, Jacob Wallenberg, ordförande i Investor, och Carina Silberg, chef över ägarstyrning och hållbarhet på Alecta.
Anders Oscarsson, aktiechef på AMF, Jacob Wallenberg, ordförande i Investor, och Carina Silberg, chef över ägarstyrning och hållbarhet på Alecta.Foto:Hanna Franzén/Amanda Lindgren/Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera