Hoppa till innehållet

Annons

Börsens bryggare hoppas brexitavtal lyfter pundet

Förhandlingarna mellan Storbritannien och EU går mot slutspurten efter förra veckans islossning.

Svenska företagare är angelägna om att det blir ett avtal, gärna nästa vecka.

Peter Bronsman, vd för Kopparbergs Bryggeri, hoppas på ett avslut för brexit.
Peter Bronsman, vd för Kopparbergs Bryggeri, hoppas på ett avslut för brexit.Foto: Jeff Gilbert

Intensiv diplomati på toppnivå bröt i förra veckan dödläget om förhållandet efter nyår, när britternas övergångsperiod efter EU-utträdet tar slut.

För att få ett avtal klart till början av november väntas en handfull förhandlare den här veckan gå in i en ”tunnel” för att få fram avtalstext - under total tystnad både mot medier och medlemsländernas EU-ambassadörer. Det rapporterar bland annat Daily Express.

Tre knäckfrågor återstår: fiskerättigheter, rättvis konkurrens inklusive statsstöd samt mekanism för att lösa framtida tvister.

Ett avtal är viktigt för Kopparbergs Bryggeri, som har två tredjedelar av sin försäljning i Storbritannien.

”Försäljningen av vår cider har ökat väldigt mycket och tagit marknadsandelar under året. Det gör att brexit blir ännu viktigare att klara av”, säger vd Peter Bronsman.

Osäkerheten om villkoren efter nyår är kvar in i det sista.

”Vi vet inte hur det blir med brexit och hur vi ska lösa det, men är fortsatt på tårna. Det känns som 50/50. Vi vet inte vad som händer. Vi förbereder och fortsätter att fokusera på den brittiska marknaden. Men jag hoppas verkligen att det blir ett avslut för brexit.”

Förra veckans positiva signaler om förhandlingarna stärkte pundet.

”Pundet kommer alltid att gå upp och ned, men det har varit väldigt lågt sedan före sommaren. En 10 procent lägre kurs är mycket pengar för oss, eftersom en stor del av valutaflödet är i pund”, säger Peter Bronsman.

Bolaget är redo även om det inte skulle finnas något avtal efter årsskiftet.

”Vi har förberett oss i fyra år, och det börjar bli skarpt läge igen. Det har det ju varit tidigare också men nu känns det som extra skarpt läge. Vi vill ha ett avtal mellan EU och Storbritannien men blir det inte så kan vi bli ett mer brittiskt bolag.”

Kopparbergs har redan ökat sin lokala tillverkning.

”Vi har byggt upp tappning så att 30 procent av vår volym tappas i Storbritannien. Om det blir för dyra tullar tvingas vi gå in med produktion i Storbritannien. Men det kommer att bli ett hack. Vi kan aldrig gå upp till 100 procent av produktionen där”, säger Peter Bronsman.

Bolaget fyllde på de brittiska lagren inför förra årets planerade brexit, och gör det åter inför nyåret - men i mindre omfattning eftersom den lokala produktionen har skalats upp.

Hur har coronakrisen påverkat er?
”Nedstängningen var en chock för alla. Men när pubarna stängde gick konsumenterna i stället till butikerna och köpte Kopparbergs, och köpte mer. Vi ökade mer än marknaden, och den ökningen har vi kvar. Efter nedstängningen är det också fler pubar som har tagit in Kopparberg”, säger Peter Bronsman.

Ungefär två tredjedelar av försäljningen går till handeln, både butiker och ”bottle shops”, och en tredjedel till pubarna.

Fram till i mitten av juli ökade bolagets försäljning i brittiska butiker med 37 procent till ett varuvärde på 209 miljoner pund, motsvarande nära 2,2 miljarder kronor. Det gör Kopparberg till det åttonde största öl- och cidermärket i landet enligt undersökningsbolaget Iri.

Även skandinaviska matimportören och kaféet Scandikitchen med omkring 40 anställda försöker förbereda sig för en osäker framtid efter årsskiftet.

”Jag sköter planeringen. Det innebär att jag öppnar alla brev från skattemyndigheten som undrar om vi är förberedda”, säger Jonas Aurell som driver bolaget tillsammans med sin danska fru Brontë Aurell.

Det mesta är enligt honom oklart: vilka lagar och regler som gäller, etiketter, information och vem som har ansvaret.

”Det första kvartalet kommer att bli en stor röra, en soppa, oavsett hur det går i förhandlingarna. Det blir den största förändringen i tullar sedan Storbritannien gick med i EU för över 40 år sedan.”

Ändå har Scandikitchen ett försprång.

”Som medelstor importör har vi nog förberett oss så gott det går. Vi har handlat med Norge i ett tiotal år så vi vet hur det är att få saker över gränser. Som tur är ska våra varor bara en väg: in. Det är värre för bildelar som ska åka fram och tillbaka över gränsen.”

Trots allt är Jonas Aurell optimist.

”Människor är pragmatiska, så man hittar nya vägar. Vi kommer nog att ha en mycket bättre bild efter någon månad.”

Scandikitchen fyller lagren inför årsskiftet, precis som inför fjolårets två klippstup när Storbritannien var nära att ramla ur EU utan avtal.

”Vi har kört igenom systemen i nästan skarpt läge. Vi försöker fylla lagret så gott vi kan för att inte sitta på pottkanten och plockar hem varor som täcker ett behov under det första kvartalet. Men det går inte med allt. En del varor har inte sådan livslängd.”

Bolaget har skaffat ett extra lager i London och ett i mellersta England. Jonas Aurell räknar med att lager och extra transporter kostar uppemot 12000 pund, nära 140000 kronor.

”Vi jobbar tätt med de varumärken vi distribuerar som Leksandsbröd, Västerbottensost och Orkla för att det ska fungera så smärtfritt som möjligt. Jag tror inte att det blir att ta ledigt i januari - men det hade det inte blivit ändå. Det har varit ett märkligt år, med corona och sedan brexit som grädde på moset”, säger Jonas Aurell.

Hur har corona påverkat er?
”Kaféet har varit stängd och våra restaurangkunder har försvunnit, men matbeställningarna har gått spikrakt uppåt. Vi har jobbat hela tiden och haft tillräckligt att göra för att slippa paniken. Det har varit bra att ha flera ben att stå på, även om det ibland känns som lite väl många ben.”

Peter Sandberg, vd för Svenska handelskammaren i London, säger att vårens nedstängningar öppnade många företags ögon för sårbarheten i varukedjan.

”Corona satte stopp för leverantörskedjor under mars och april. Det aktualiserade, exponerade och identifierade brister i leverantörskedjorna inför EU-utträdet. Det kanske gör att man i framtiden blir lite snabbare.”

Samtidigt ser han ett fortsatt starkt intresse från Sverige.

”I september kom 23 svenska startuppföretag in på marknaden. Kapitalet finns här, det är en jättestor marknad. Sedan ska man inte glömma att London är en techhuvudstad som är större än Berlin, Stockholm, Amsterdam och Paris – tillsammans. Det finns mycket framtidstro här”, säger Peter Sandberg.

Innehåll från EbbotAnnons

Techbolaget Ebbot har utvecklat en GPT-modell för kundsupport

Senaste året har kantats av en AI-hysteri med ChatGPT i spetsen, vilket har gjort att många företag fått upp ögonen för tekniken, inte minst potentialen för kundsupport. Den snabba utvecklingen inom AI är något som techbolaget Ebbot tagit tillvara på, som nu lanserar nu sin egenutvecklade GPT-modell - skräddarsydd för kundsupport.

Att använda AI för att automatisera kundsupport är inte något helt nytt påfund. Tekniken har dock inte alltid levt upp till förväntningarna, vilket gjort att många företag har antagit en avvaktande ställning till AI chatbotar. 

Sen kom ChatGPT och förändrade allt. 

– Den snabba utvecklingen av AI och framför allt ChatGPT har förändrat både företagens och konsumenternas inställning till- och förväntningar på chatbotar och sättet man kan interagera med dem, säger Oliver Young, Product Manager på Ebbot.

Ebbot är ett svenskt techbolag som har utvecklat chatbots- och AI-teknik sedan 2018. Därmed har de i första hand fått uppleva hur attityden till chatbotar på marknaden snabbt har skiftat från skepticism till entusiasm, med en nu stark tilltro till deras förmåga och potential.

En del företag har redan hoppat på trenden att använda sig av tjänster som är integrerade med generellt tränade GPT-modeller. Det finns dock en hel del nya utmaningar som kommer med detta, förklarar Oliver Young:

– Risken med att använda en chatbotsleverantör som saknar en egen GPT-modell är att man tappar kontrollen över sin datasäkerhet och personuppgiftshantering. Detta på grund av att många tredjepartslösningar lagrar datan utanför EU, där andra regler och lagar om personuppgiftshantering gäller.

Som svar på marknadens efterfrågan har Ebbot utvecklat sin egen GPT-modell, baserad på samma teknologi som ChatGPT, men med en viktig skillnad; Ebbots modell hostad inom EU och anpassad för att endast svara utifrån företagsspecifika data.

– Med EbbotGPT kan vi säkerställa att chatboten endast svarar på företagsspecifika data. Något som är oerhört viktigt inom kundsupport där man absolut inte vill riskera att boten hittar på egna svar, såsom att boten rekommenderar en konkurrerande produkt eller tjänst, säger Oliver Young.

Förutom att EbbotGPT är skräddarsydd för att användas för kundsupport, berättar Oliver Young att den nya modellen även har förändrat sättet för hur chatbotar byggs och administrerats i Ebbot-plattformen:

– Till skillnad från hur chatbotar tidigare byggdes i plattformen, kan man nu bygga en helt ny chatbot på bara några minuter. Till exempel kan en FAQ-fil (vanliga frågor) användas som träningsdata. Efter träningen kan chatboten generera en oändlig mängd unika svar baserat på innehållet i FAQ:n. Den här snabbare processen för att skapa chatbotar innebär också att det blir mer kostnadseffektivt att utveckla och underhålla en chatbot, vilket ger fler företag och organisationer möjlighet att skaffa en.

Den nya GPT-modellen lanseras i början av september vilket gör Ebbot till det första svenska företaget som erbjuder en egen GPT-modell som är skräddarsydd för kundsupport. 

Företag kan redan nu anmäla intresse på Ebbots hemsida här.  

Om Ebbot

Ebbot erbjuder en plattform för att skapa bättre kundupplevelser online med hjälp av AI. Ebbot grundades 2018 och har idag kontor i Stockholm och Göteborg. 

Läs mer på ebbot.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ebbot och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera