Hoppa till innehållet

Annons

Börsen kräver ny noteringsprocess av Nordic Mines

Nordic Mines meddelar att Nasdaq Stockholmsbörsen har beslutat att bolaget måste inleda ny noteringsprocess.

Anledningen är att Stockholmsbörsen bedömer att bolagets föreslagna styrelseförändaringar, som meddelades den 1 juni, innebär en väsentlig förändring i verksamheten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En ny noteringsprocess innebär att en ny ansökan till noteringskommittén måste initieras, att en börsrevisor kommer att behöva engageras för att bedöma om bolaget uppfyller noteringskraven och att en fullständig ansökningsavgift måste betalas.

Nasdaq Stockholm har begärt att styrelsen senast fredagen den 9 juni 2017 skriftligen ska återkomma med information om hur bolaget avser fortskrida.

"I enlighet med detta kommer styrelsen att svara Nasdaq Stockholm senast fredagen den 9 juni 2017, avseende hur bolaget avser fortskrida för att om möjligt undvika en ny noteringsprocess", heter det.

En enligt styrelsen tänkbar lösning är att nuvarande styrelse säkrar deltagande för fyra nuvarande styrelseledamöter tillsammans med tre av Lau Su Holdings föreslagna nya styrelseledamöter, som då tillkännages för val vid den offentliggjorda årsstämman som hålls den 30 juni.

Om föreslagen lösning bifalles av Nasdaq Stockholm kommer Nordic Mines att utfärda en uppdaterad stämmokallelse.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera