Annons

Börsdebut för Internationella Engelska Skolan

På torsdagen är det dags för Internationella Engelska Skolan, IES, att göra premiär på Stockholmsbörsen. Enligt bolaget var det ett stort intresse för noteringen och erbjudandet var kraftigt övertecknat.

Bild:TT

Aktiemarknaden verkar inte allt för oroade över den pågående utredningen om vinster i välfärden. IES är det senaste välfärdsbolaget att göra entré på Stockholmsbörsen och enligt bolaget övertecknades teckningserbjudandet omkring 25 gånger.

”Det är tillfredsställande att intresset för att äga aktier i Internationella Engelska Skolan är så starkt. Jag tolkar det som att det finns ett stort förtroende för den kvalitet som Internationella Engelska Skolan erbjuder sina elever. Jag gläds över att vår ägarkrets har breddats med väl förankrade ägare, som delar våra långsiktiga ambitioner och som kan backa upp vad Internationella Engelska Skolan står för i utbildningshänseende”, säger Ralph Riber, vd för IES, i ett pressmeddelande.

”Det är också värt att framhålla att närmare 20 procent av våra medarbetare valt att teckna aktier”, fortsätter han.

Teckningskursen var spikad till 52 kronor per aktie, vilket gör ett börsvärde på drygt 2 miljarder kronor, och samtliga investerare som anmält intresse om att teckna aktier har enligt IES fått tilldelning. Enligt bolaget har man genom noteringen fått omkring 21.000 nya aktieägare och över 400 av bolagets anställda valde teckna aktier.

”Börsnoteringen är en kvalitetsstämpel för verksamheten och innebär också möjligheter till ökad extern insyn och transparens till gagn för alla intressenter runt Internationella Engelska Skolan”, säger Per Båtelson, styrelseordförande för IES.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?